Puheenjohtajan tervehdys

7.4.2018

Hyvä Keski-Pohjanmaan Pesisväki

Viime vuoden syyskokouksessa Keski-Pohjanmaan seurat valitsivat minut uudeksi puheenjohtajaksi. Koin tämän valinnan henkilökohtaisesti erittäin suurena luottamuksen osoituksena alueen seuroilta. Tämän luottamuksen velvoittama tulen viemään seurojen viestiä eteenpäin ja valvomaan, että seurat saavat tukea sekä apua toimintaansa.

Tämän vuoden alussa alkoi uusi aikakausi pesäpallossa eli Pesäpalloliiton alueuudistus tuli voimaan. Tämän alueuudistuksen myötä Maakuntayhdistyksien rooli pienenee ja toiminta keskitetään viidelle alueelle. Nämä uudet alueet ovat Etelä, Länsi, Keskimaa, Savo-Karjala ja Pohjoinen. Pohjoisen alueen muodostavat Keski-Pohjanmaan Pesiksen, Kainuun Pesiksen ja Pohjois-Suomen Pesiksen maakunnat.

Tämä alueuudistus on herättänyt Keski-Pohjanmaan alueella paljon kysymyksiä ja epätietoisuutta. Tähän epätietoisuuteen on varmaan vaikuttanut puutteellinen tiedotus. Tiedotus on otettu Pohjoisen alueella yhdeksi tärkeimmistä asioista ja se pyritään saamaan kuntoon.

Näen tässä alueuudistuksessa myöskin hyviä asioita sekä monia mahdollisuuksia. Haluan tuoda ainakin kaksi asiaa esille, jotka näen erittäin positiivisina asioina. Ensimmäinen on alueleirit, jotka antavat mahdollisuudelle monille juniorijoukkueille päästä kokemaan pesisleirien tunnelman. Tänä vuonna meidän alueella on E-ikäisten Pohjoisen alueleiri Ylivieskassa sekä Valtakunnallinen Naperoleiri Haapajärvellä. Tulevina vuosina Keski-Pohjanmaan alueella on joka vuosi yksi tai kaksi alueleiriä. Alueleirien järjestäminen yhden, kahden tai jopa kolmen seuran kesken näen mahdollisuutena kehittää seurojen toimintoja sekä yhteistyötä. Toisena asiana haluan nostaa esille koulutuksen. Koulutuksen uudistamisen myötä nyt kouluttajat tulevat koulutettavien tykö.

Jokilaaksokohtaamisia jatketaan myöskin tänä vuonna. Nämä Jokilaaksokohtaamiset on koettu hyviksi alueellisesti. Jokilaaksot järjestävät ensi kesänä 2-3 pienpeliturnausta jokaisessa Jokilaaksossa. Näiden pienpeliturnauksien tärkein tavoite on, että kaikki lapset pääsemään mukaan kokemaan pesäpallon onnistumisia, vaikka eivät vielä halua mukaan kilpailu- ja sarjatoimintaan.

Tässä katsausta nykyisestä tilanteesta ja tulevaisuuden mahdollisuuksista alueella. Paljon on vielä tehtävää ja tähän tarvitaan kaikkien alueen seurojen halu ja tuki.  Näitä uudistuksia en näe uhkana vaan uusina mahdollisuuksina.

Hyvää kevättä kaikille!

Jukka Kivelä

Pohjoinen alue johtoryhmä

Keski-Pohjanmaan Pesis ry

ps. Olkaa rohkeasti yhteydessä.